Openingstijden:

Wo t/m Za v.a. 10.00 uur.

Zo v.a. 12:00 uur

Proef het Bourgondische
Leven

Over ons

Wie zijn wij?

Brasserie de Coninck van Poolen is een familiebedrijf, gerund door Hans, Angelique en hun dochter Marjolein, die al op haar zesde achter de bar stond om koffie te maken. Hospitality en gastvrijheid zit ze in het bloed en na meer dan dertig jaar ervaring bij meerdere gerenommeerde restaurants, was het eindelijk tijd voor een eigen zaak. Het is een plek worden waar iedereen welkom is en waar gasten kunnen genieten van een gezellig praatje en lekker eten. Hans en Marjolein zorgen voor de service aan tafel en Angelique verrast de gasten met heerlijke gerechten vanuit de open keuken, samen met de sous-chef. Samen gaan ze voor de kwaliteit die ze gewend zijn, maar wel in een brasserie-jasje!

Historie

Ons pand aan de Binnenburg 8 dateert uit 1620, de late Middeleeuwen. Toen diende het als herberg, waar gasten terecht konden voor een bordje eten en een slaapplek. De eigenaar van de herberg was meneer van Pool, vandaar de naam de Coninck van Poolen (die nog steeds te zien is op de voorgevel van het gebouw). 

Texel speelde toen een belangrijke rol in de handelsreizen van de VOC, dus het is aannemelijk dat bemanningsleden naar de herberg kwamen om hier te overnachten. In de decennia die daarop volgden hebben meerdere gezinnen het pand bewoond en in 1928 kreeg de herberg een nieuwe bestemming: de allereerste Albert Heijn van Texel! We krijgen regelmatig gasten over de vloer die daar vroeger hebben gewerkt en het binnen niet meer herkennen. 

Locatie & Parkeren

We zijn te vinden tegenover Mantje Texel (ingang Binnenburg) in hartje centrum van Den Burg. Parkeren kan bij de parkeerplaats Vogelenzang bij de Jumbo.

Image